Pane Zelený, už mi tedy laskavě prozraďte, co je to za nápad, který mi připadá jako nevídaný!?
(otázka šéfredaktora týdeníku ZNOJEMSKO V. M. ze dne 26. ledna 1994). Historický ani současný rozhovor ve scénáři SERIÁLU DIVADLO U SOUDU nechybí:

(i všechny další otázky v právě připravované audio verzi klade Jindřich Kraus, nakladatelství PRAGOLINE)

Jožko, na otázku z ledna 1994 jsi sice odpověděl, ale tvůj BUMERANG do cíle přistává údajně až nyní, v roce 2024. Proč? 

Není žádným tajemstvím, že tehdejší rozhovor rozrušil všehoschopné a navíc velmi vlivné osoby do té míry, že jsem skončil krátce na to, 17. února 1994, v opavské vazební věznici (článek totiž vyšel na Opavsku). Návrat z vězení se uskutečnil až po čtyřech letech!
Zbylé dva roky mně proměnil, ani nevím kdo, ve čtyřletou podmínku, na žádost ředitele heřmanické věznice. Důvod, proč až nyní dokazuji, že můj proces nebyl justičním omylem, ale, mírně řečeno, justiční ostudou, je zachycen jak v knize DIVADLO U SOUDU, tak také ve stejnojmenném dvanáctidílném seriálu, jehož TRAILER se už brzy objeví v ČSFD.

Kdy jsi s psaním knihy začal?

Sotva jsem opustil brány heřmanické věznice. K psaní mě vybídli Ivan Mládek a Pavel Novák. Vždyť název projektu BUMERANG jsme vymýšleli společně (Pavel jej hrdě šířil mezi dětmi na svém druhém zpěvníku do konce svého života). Dopisy, které mi do vězení psali nejen oni, jsou v plném znění součástí mé knihy.

Můžeš nějakou tu ostudu uvést už teď?

Dne 10.6.1994 jsem obviněn, že jsem Orchestru Václava Hybše nezaplatil necelých 40 tisíc za vystoupení (Opava a Krnov). Nejen kvůli tomu mně byla zamítnuta žádost o propuštění z vazby, přestože pana Hybše vyslýchala kriminálka dva měsíce před tímto obviněním (11.4.1994). S jakým výsledkem? Pan Hybš uvedl, že jsem mu peníze přivezl v hotovosti asi měsíc po vystoupeních do bytu, kde byla přítomna jen jeho manželka. Ta mě však poslala do banky v Rytířské ulici v Praze, kde jsem peníze složil. Stejně jak pan Hybš ve výpovědi potvrzuje, že mu nic NEDLUŽÍM, nemůže říci nic jiného nikdo z těch, se kterými jsem přišel do styku, ať už to byli Dalibor Janda, Hana Zagorová, Jožka Černý a mnoho jiných. Ba naopak jsem i mnoha téměř dvacetičlenným muzikám platil i večeře:

O dva měsíce později se soudce mohl dočíst, že podvádím celé orchestry!? Neměli a ani nemohli mít na mě nic víc, než mé závazky vůči věřitelům, kteří do projektu vložili svůj čas, své jméno nebo finanční prostředky. Jaký motiv by mohli mít úsilím o mé zatčení? Přijít o investované peníze? Neklid v rodině? Čtvrt století nejen píšu, ale také buduju to, co nám bylo rozbito. Projekt je dopracován do nejmenších podrobností a k jeho realizaci jsem založil NAŠE DIVADLO s.r.o., protože odhaluje šaškárnu, jaká se hned tak nevidí.

Můžeš stručně prozradit, co tady mohlo již 30 let fungovat?

Stručně a zjednodušeně: Za 30 měsíců, čili do mého zatčení, jsem stihl, pouze se svým šoférem, uspořádat 75 akcí, včetně devíti špičkových plesů (tj. 2,5 akce za měsíc), nikomu nezůstat dlužný ani korunu a plnit sliby (viz nemocnice Vítkov či zdravotně postižení):

Jejich účastníci si mohli ke vstupence vyžádat slosovatelné poukázky desetikorunové hodnoty až do výše čtyřnásobku ceny vstupenky a doplácet jimi v rozsáhlé síti obchodů SLEVY. Tím se investice do vstupného nejen vracela, ale vstupenky se na další akce již nikdy nekupovaly penězi z rodinného rozpočtu, ale ze zisku díky popisovanému systému:

Kriminálem jsem o skutečné přátele rozhodně nepřišel. Ba naopak (Ivan Mládek – Cyranův ostrov a poloostrov). Projekt intrikami vlivných a všehoschopných na kvalitě neztratil. To je patrné nejen ze snahy mých přátel v mém projektu pokračovat ihned potom, co jsem skončil ve vazební věznici. Neměl jsem sebemenší tušení, že ve vazbě strávím téměř tři roky, než budu protiprávně odsouzen OPISOVAČI. Po propuštění jsem zmapoval (vlevo) svůj systém s účastí Rádia Čas a moderoval vlastní pořad v rádiu Haná – „Týden s Bumerangem“:

Start původního BUMERANGU byl stanoven na počátek února 1994 s předpokládanou tržbou za 11 měsíců toho roku ve výši 103,5 miliónu korun českých. Naše úsilí skončilo dne 17. února 1994, kdy jsem byl zatčen. Novináři, věrní to spojenci senzacechtivých orgánů činných v trestním řízení dokončili, co si vyšetřovatel přál, anebo co si přáli jeho poručníci.

No a co tady mohlo již od roku 1994 fungovat? Potravinové obchody BUMERANG, s bezkonkurenčními cenami pro všechny! ALE jenom ti, kteří si z různých akcí odnášeli desetikorunové kupóny, mohli srážet ceny až na samé dno: NAPŘÍKLAD: Když bychom byli zásobovaní mlékem za cenu 5 Kč a prodávali je za 8 Kč, pouze naši příznivci by za litr platili jen těch 5 Kč! V součtu všech položek by platili tolik, kolik obchody BUMERANG svým dodavatelům. Náklady by šly na vrub neznalých či váhajících! A pokud by k nám chodili všichni majitelé, tehdy slosovatelných kupónů, prodělat jsme nemohli! Vždyť jsme mohli vydělávat na vstupném pořádaných akcí nemalé peníze. Dnes je to tak, že NAŠE akce mají cenu 250 Kč jako základ. Za něj nabízíme VÝHODNÉ KNÍŽKY v hodnotě 500 Kč. No a kdo za tu samou akci je ochoten zaplatit 1000 Kč, odnese si v knížkách 2000 Kč:

Je tedy třeba vizitkami doplácet slevy, aby bylo možné očekávat odměny?

NENÍ PODMÍNKOU! Jak vizitky z VÝHODNÉ KNÍŽKY, tak i vizitky, vyžádané v logem systému označených obchodech při placení, lze jen prostě vhazovat do příslušných schránek při nakupování. Po každém nákupu lze vždycky žádat vizitku novou. Obvodní ZÁSTUPCI je pravidelně ze schránek vybírají a předávají k evidenci. Čím více vizitek stejného telefonního čísla evidujeme, tím hodnotnější odměny můžeme příznivcům MOBILENKY nabízet. Mnohé fanoušky MEGAKONCERTŮ různých žánrů jistě potěší odměny ve formě volných vstupenek. Ostatní ať počítají s tím, že jejich předprodej bude o týden dříve. Stačí, když zájemce o vstupenku nahlásí v přímém prodeji na NAŠICH pobočkách své telefonní číslo, které evidujeme. ALE POZOR! Prodávající může chtít PROZVONIT. Prozvánění platí i u odměn od firem.

Jožko, jak jsi na tento systém vlastně přišel?

Systém nazvaný MOBILENKA (dříve BUMERANG) jsem odkoukal od Stvořitele přírody, ať už jím je Všemohoucí Bůh, anebo výBUcH bez rozumu, jak tomu věří vlivní vědci, kteří jsou zcela vedle, když mají vysvětlit, NE JAK, ale PROČ vznikl život!? CO by výBUcH bez rozumu motivovalo, aby pestře tvořil?!! Hledá-li se na kriminálce motiv trestných činů, o co víc by se mělo pátrat po motivech vedoucích k nádherným produktům přírody.

Kdo si troufne zpochybnit, že z jedné třešňové pecky (vizitky) vyroste strom (systém),  který rodí desítky let tuny a tuny třešní (nákupů)?!
A jestliže tyto tuny dokáže podle vlivné vědy vyprodukovat pouhá hlína bez rozumu, proč by se rozumní obvodní zástupci ND nedokázali starat o obchody (stromy) spolupracující na 100 %, aniž by z jejich úrody (tržby) chtěli jedinou třešničku? Platí je NAŠE DIVADLO z prodeje pecek (vizitek). Obchodníkům tak z nákupů zůstává 100% zisk. Navíc za zástupce ND, kteří je propagují po ulicích, ve svých rodinách či mezi svými přáteli, nemusejí platit ani sociální ani zdravotní pojištění! Samozřejmě jsou firmy, u nichž se netočí zákazníci tak, jako například v potravinách. Těm vystačí vizitky i na několik let…

ALE kdo se chce krom označení samolepkou systému dostat do SEZNAMU firem, musí na konto zdravotní osvěty přispět jednorázově 2000 Kč s nárokem na 1000 vizitek (nákupů). Další příspěvek, zpravidla ve výši 2000 Kč, následuje až po vyčerpání vizitek.

TISÍC nákupů za příspěvek 2000 Kč na konto zdravotní osvěty!! Kdo to kdy viděl?! Navíc se vizitka dává do kapsy nebo do peněženky snadněji než billboard…

Být ministrem zdravotnictví, tak budu prosazovat, že ty obchody, které do prokazatelně prospěšného systému (do hlíny, zaměřené na zdravotní prevenci) nevloží každým rokem alespoň 10 Kč korun (pecek), které jim díky štědřejším firmám zajistí 50 vizitek, čili 50 nákupů, nedostanou od státu, v případě nechvalně známého lockdownu, ani korunu!

NÁŠ osvědčený systém jistě ulehčí práci pokladních, kteří jako roboti každého zákazníka častují otázkou:
„Sbíráte body? Máte naši aplikaci?“
, apod. Oč lepší je, když zákazník zaplatí a sám si o vizitku řekne (ať již u pokladny nebo v informacích). Lidé kupují losy s nadějí, že vyhrají. NÁŠ systém MOBILENKA jim umožňuje obdržet zcela zdarma při každém nákupu vizitku, kterou stačí na zadní straně opatřit telefonním číslem, aby se stala „losem“.

Jestli tomu rozumím správně, firmy vizitky nerozdávají?!

Firmy vizitky rozdávat NESMÍ. Poskytují je po nákupu jen těm zákazníkům, kteří si o tu jednu vizitku sami řeknou. Jakmile je začnou nesmyslně rozdávat, bude systém naprosto zbytečně znehodnocován. Ale na odhalení takového počínání máme spolehlivý recept.

Pro účely odměňování našich příznivců lze vyžádané vizitky jen vhazovat do příslušných schránek, jsou-li vyplněné telefonním číslem žadatele. POZOR! Vizitky z obchodů, kde byly vyžádané, je nutné vhazovat do schránek v obchodech jiných sortimentů. Stejnou vizitku nelze vhodit ani u konkurence. Tímto si firmy nejen vzájemně pomáhají, ale navíc je tak zaručeno, že vypisování telefonních čísel v místech jejich odběru je zbytečné. Pokud si na přední stranu vizitky zapomene napsat číslo obchod, je možné předplatit zákazníkovi odměnu tam, kde by asi neidentifikovatelná firma nechtěla, čili u konkurence.

Zajímavý projekt …

Tento projekt už před třiceti lety obdivovali, kromě orgánů činných v trestním řízení, i ti, kteří již nežijí. Za mnohé hovoří Pavel Novák a Oldřich Jašek. Mezi dalšími byli nejen Karel Gott, ale také podnikatelé František Čuba a Alois Samohýl, kteří, krom jiných, mají v knize DIVADLO U SOUDU vlastní kapitolu.

Jožko, jak si vysvětluješ, že na tak jednoduchý projekt, který máš chráněný nejen autorským zákonem, nikdo ještě nepřišel?

Osm, respektive sedm tónů stupnice známe všichni. Ale kdo z nás skládá opery? Je to dar od Boha. Neumím malovat, jsem fotbalista teoretik, atd. Tyto dary nemám. Jdou mi skvěle texty, zpěv a skládání muziky, což není moje sebechvála, ale názory ODBORNÍKŮ.
Na dar od Boha, na tento často citovaný výraz, mám vlastní definici: Dar od Boha je něco, co tomu obdarovanému jde téměř samo, ale jiný by se na tom dřel a stejně by se kýženého výsledku nedočkal…

Budeš usilovat o obnovu procesu a případné odškodnění?

Zatím na to nemám čas, ani chuť! Potkat státního zástupce, který špiní mé věřitele, už nechci! Navíc platí, že lidé všemu rádi věří, aniž si ověřují, co je skutečná pravda. Pověst nevinných obětí procesů je poškozena a ony nesou velmi těžké břemeno dokazování své neviny. Založil jsem NAŠE DIVADLO s.r.o. Díky tomu nabízíme práci stovkám lidí. Mně nabízeli statisíce měsíčně, když budu prodávat hrnce a deky. S díky jsem odmítal.

Znovu opakuji: Mým uvězněním projekt na kvalitě neztratil, ba naopak. Jen se zamysleme, jaký pokrok udělaly za třicet let mobilní telefony.
Buduji podnik postavený na důvěře široké veřejnosti. Jsem přesvědčen, že nikoho moje minulost zajímat nebude, dokud se nepřesvědčí, jak moc se o každého člověka zajímám já. Sleduji celý život prevenci. Chci příznivcům mého projektu pomáhat tak, jak jsem to dělal už před třiceti lety. Zhatit to může zase jen vyšší moc. Není bez zajímavosti, že jsem byl odsouzen jako občan Slovenska a propuštěn jako občan Česka. Já žádost o obnovu procesu rozhodně podávat nebudu. Pro očištění jmen mých věřitelů postačí seriál, který spolehlivě odhaluje, jaké DIVADLO U SOUDU předváděli ti, kterým stát propůjčil neomezenou moc. O ROBOTICKÉM přístupu k člověku ani nemluvě (viz mé KURIKULUM VITE). Podle mě je demokracie jako auto se čtyřmi volanty, kde se ti šoféři od rána do noci jenom hádají. Kam takové auto může dojet?

Nebojíš se, že ti někdo opět přisoudí nízké pohnutky?

Své záměry ani kalkulace nikdy tajit nebudu. Nechci, aby mě někdo opět podezíral z nekalostí. Své záměry jsem už prozradil nejen mnoha známým osobnostem. V doprovodu cimbálové muziky BURČÁCI jsem zpíval na počátku léta 2023 tenisovým amatérům z řad známých osobností ve Vlčnově u Zemků. Všem, krom Vaša Patejdla, který krátce na to zemřel, mohu nabídnout ve svém seriálovém příběhu roli. Řekl jsem už před třiceti lety, na počátku mého trestního stíhání, že mé svědomí zůstane čisté i po vynesení jakéhokoliv rozsudku:

V předvečer devátého výročí mého zatčení (16.2.2003) jsem pozval na poradu u cimbálu nejen své Věřitele, ale i vyšetřovatele, který neměl prsty v mém zatčení, ba ani v mediální popravě projektu. Jen po divném kolegovi převzal spis. Není přece normální, aby můj vyšetřovatel nabádal přítomné věřitele, ať nikdy nevzdávají obnovu procesu, do nějž viděl:

Rozsudek ve své podstatě nazývá mé věřitele, i z řad známých osobností, podvedenými hlupáky, což je určitě urážka, jakou je třeba alespoň zveřejnit, když už ne odškodnit. Na potvrzení nekalostí všehoschopných osob bohatě postačí obnova KNIŽNÍ a SERIÁLOVÁ.

Co bylo vlastně příčinou tvého zatčení?

Nedočkavost, žárlivost a závist. Ta první příčina je již odhalena. Další dvě odhaluje pouze Bůh. V zákonech žádného státu není zakotveno, že někdo, kdo závidí či žárlí může být trestně stíhán. Jedině, až by tyto vlastnosti projevil skutky. Ale Bůh dal do Bible zapsat, že žárlivost a závist jsou smrtelné hříchy, jak stojí jasně v dopise apoštola Pavla (Galatským 5:20, 21). Přesto lze tyto časované bomby úplně zlikvidovat! Nabízím spolehlivý recept: Přemýšlením dá se zjistit, jak si život neznečistit.

Jožko, závěrečná otázka: Před třiceti lety jsi do přiloženého článku uvedl, že kdyby lidé seděli na koncertech, tak by neválčili. Určitě sleduješ dění ve světě. Co by podle tebe bylo třeba udělat pro celosvětový mír?

Odstranit příčiny válek a nepokojů. Kdo nezná nebo přehlíží příčiny čehokoliv, nemůže znát ani řešení. Do jedné písně jsem zařadil tento text: Nejprve já, potom jiní, pravé štěstí nepřinese! Už i slepí dobře vidí, jak se náš svět stále třese. Příčinou mnohých nepokojů byl a stále je náboženský fanatismus, který stál (pravděpodobně) nejvíc lidských životů.
Lidé si po druhé světové válce zvolili zárukou míru Organizaci spojených národů (OSN). Jenže tato organizace je, jak známo, bezzubý lev, který může kousat jen tehdy, když mu vlivné členské státy nasadí zuby. Takže stručně a zjednodušeně:
Pokud OSN neodstraní příčiny nepokojů, bude svět stále jen velkou zahradou plnou plotů, kterými se nepřestane valit stále více ekonomických a válečných uprchlíků …